VÁSÁRLÁSI ÉS ÁLTALÁNOS SZOLGÁLTATÁSI FELTÉTELEK (ÁSZF)

Kérjük, amennyiben vásárlója, illetve aktív felhasználója kívánsz lenni webáruházunknak, figyelmesen olvasd el Vásárlási és Szolgáltatási Feltételeinket. A webáruház működésével, megrendelési, és szállítási folyamatával kapcsolatban felmerülő kérdéseid esetén Ügyfélszolgálatunk rendelkezésedre áll!

Az ÁSZF tartalma:

Üzemeltető
Vásárlás
Regisztráció
Fizetési módok
Házhoz szállítás, Átvétel
Reklamáció
Elállás joga, Vonatkozó jogszabályok
Adatvédelem
Felelősség kizárása
Ügyfélszolgálat

Üzemeltető

1. A www.margaretg.hu online áruházat a Margaret G Kft. üzemelteti (továbbiakban: "Üzemeltető").
2. Az Üzemeltető cégneve: "Margaret G" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft.
3.Cég székhelye : 2141 Csömör,Hársfa utca 19.
4. Számlaszám: CIB Bank HU02 10700196-71425180-51100005
5. Statisztikai számjel : 12247389-1392-113-13
6. Adószám: 12247389-2-13
7. A cég cégjegyzékszáma és a nyilvántartását vezető bíróság: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága Cg.13-09-100645
8. A szerződés nyelve: magyar
9. Elektronikus ügyfélszolgálat: info(kukac)margaretg.hu
10. Kapcsolattartó: Gáborné Fekete Éva
11. Termékkínálat: Ágynemű garnitúrák, lepedők, párnahuzatok, asztalnemű

Vásárlás

Az oldalon történő vásárlás, egy szerződés, mely az Üzemeltető és a Vásárló, Felhasználó között jött létre. A "Margaret G" webáruházban csak 18.életévüket betöltött személyek vásárolhatnak. A vásárlási feltételek elfogadásával Ön egyidejűleg nyilatkozik arról, hogy 18.életévét betöltötte. Az egyes termékek mellett feltüntetett árak bruttó összegek, melyek a házhoz szállítás költségeit nem tartalmazzák. A megrendelés elküldése előtt bármikor megváltoztathatod, ellenőrizheted a kosarad tartalmát a "Kosár tartalma" panelben található megfelelő linkre kattintva. Tedd a megvásárolni kívánt tételeket a kosaradba, majd kattints a „Pénztár” gombra. A megrendelés négy lépésből áll, az aktuális lépést a négy szám mutatja. Rendszerünk automatikusan felkínálja az előző rendelés során rögzített szállítási címet és fizetési módot, és összegzi az általad kiválasztott termékeket. Egy kattintással elfogadhatod vagy módosíthatod a megrendelés adatait. Ha mindent rendben találsz, és a vásárlási feltételeket is elfogadod, akkor nincs más dolgod, mint a „Megerősítés” gombra kattintani. Ezzel tudod jóváhagyni a megrendelést és elküldeni nekünk. Megrendelésedről rendszerünk automatikus e-mail visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelésed minden paraméterét.

A Megrendelések feldolgozása

A megrendelések feldolgozása munkanapokon történik 18.00 óráig. A megrendelés feldolgozásaként megjelölt időpontokon kívül is van lehetőség a megrendelés leadására, amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő napon kerül feldolgozásra. Megrendelésedről rendszerünk automatikus e-mail visszaigazolást küld, mely tartalmazza a rendelésed minden paraméterét. Ügyfélszolgálatunk minden esetben telefonon vagy e-mailben visszaigazolja, hogy mikor tudja teljesíteni a megrendelést. Általános teljesítési határidő, a visszaigazolástól számított 4 munkanapon belül.Vállalunk extra gyors teljesítést is, ilyenkor minden esetben telefonon kell egyeztetni az időpontot és a rendelt terméket. Fenntartjuk a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a megrendelővel történő egyeztetést követően kerülhet sor! A termék vételárának előre történő kiegyenlítése esetén visszautalásra kerül az összeg, a pénz küldőjének részére.

Regisztráció

A böngészéshez, a szöveges tartalmak vagy a termékek megtekintéséhez nem szükséges a regisztráció. Bármilyen áru megrendelése előtt azonban regisztrálnod kell a rendszerben. A regisztrációkor meg kell adnod a neved, a kívánt szállítási címet, e-mail címedet és telefonszámodat. Ezen adatok megadása a rendelés teljesítésének előfeltétele. Az adatok helyességét bármikor ellenőrizheted és módosíthatod, törölheted jóváhagyás előtt. Az adott megrendelés elküldött adatai az elküldést követően már nem módosíthatók. Személyes adataid megadása után a rendszer visszajelzést küld az általad megadott e-mail címre, melyben megismételjük a regisztrációkor megadott adataidat. Az email-ben történő visszaigazolás kézbesítésének hiányát okozhatja a rosszul megadott e-mail cím, vagy a postafiókjához tartozó tárhely telítettsége.

A margaretg.hu az általad megadott információkat a vonatkozó adatvédelmi törvény betartásával, kizárólag írásbeli információ küldéséhez, a rendelési folyamat megkönnyítéséhez, valamint probléma esetén a kapcsolatfelvételhez használja.

Fizetési módok

A fizetési módot a megrendeléskor választhatod meg.

- Csomagod átveheted utánvétes fizetés ellenében. Ekkor a szállítást végző futárnak kell kifizetni az áru ellenértékét készpénzben vagy bankkártyával. Kérjük a csomagot kézbesítéskor a futár előtt szíveskedj megvizsgálni, és esetlegesen a termékeken észlelt sérülés esetén kérd jegyzőkönyv felvételét és ne vedd át a csomagot.

- Rendelésedet átveheted személyesen is telefonon egyeztetés után,ebben az esetben csak készpénzzel fizetheted ki az áru értékét.

- Választhatod az előreutalást is, ebben az esetben a rendelés leadásakor a megjegyzés rovatba kérlek írd bele és utána megkapod az utaláshoz szükséges információkat. A pénz megérkezése után indítjuk a csomagot.

- Harmadik lehetőség a bankkártyás fizetés, melyet a SimplePay vagy a Barion oldalán keresztül egyszerűen és biztonságosan végezhetsz el a termék megrendelésekor.

SimplePay fizetés választása esetén a vásárló tudomásul veszi, hogy a "Margaret G" Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. (2141 Csömör,Hársfa utca 19.) adatkezelő által a margaretg.hu felhasználói adatbázisában tárolt alábbi személyes adataim átadásra kerülnek az OTP Mobil Kft., mint adatfeldolgozó részére. Az adatkezelő által továbbított adatok köre az alábbi: név, cím, emailcím, telefonszám
Az adatfeldolgozó által végzett adatfeldolgozási tevékenység jellege és célja a SimplePay Adatkezelési tájékoztatóban, az alábbi linken tekinthető meg: http://simplepay.hu/vasarlo-aff

Házhoz szállítás, Átvétel

A megrendelt terméket Magyarország egész területén házhoz szállítjuk. A kiszállítást a GLS futárszolgálat végzi. Megjegyzést minden csomaghoz lehet fűzni például a kiszállítás időpontjáról stb., de minden esetben kétszer kísérli meg a futár a csomag kézbesítését és természetesen előtte telefonon egyeztet. A GLS- nél a következő telefonszámon tudsz érdeklődni a csomagodról : Központi Vevőszolgálat címzettek részére 7.00-20.00 h (+36 1) 802-0265.

Külföldre történő szállítást is vállalunk, de ennek tarifája nagyon eltér a hazaitól, ezért minden esetben kérek egy előzetes emailt vagy telefonhívást a szállítási költségek egyzetetése miatt.

Lehetőséged van személyes átvételre is a Budapest 16.kerület Cziráki utca 26-32 szám alatt lévő EMG Ipartelepen, ahol mi a Keleti lefutó 13.szám alatt vagyunk.Minden esetben telefonon előre egyeztessük az átvétel időpontját. Köszönjük!

FONTOS! Amennyiben a személyes átvételt választod, kérjük, hogy az átvétel során jelezd nekünk a megrendelésed számát, a megrendelt terméket, illetve azt, hogy milyen néven adtad le a megrendelést.

Ennek legegyszerűbb módja az, amennyiben lehetőséged van erre, hogy a viszont e-mailben kapott Vásárlási megbízást kinyomtatod, és azt bemutatod az üzletben. Az interneten megrendelt, és személyesen átvenni kívánt termékek ellenértékét csak készpénzes fizetéssel lehet kiegyenlíteni. Bankkártyás fizetésre nincs mód!

Felhívjuk szíves figyelmedet, hogy a megrendelt terméket maximum 10 munkanapig tesszük félre Neked. Amennyiben a jelzett időn belül nem veszed át a terméket, sajnos nem tudjuk garantálni, hogy azután is át tudod venni majd.

Hétvégén alapesetben nem szállítunk, amennyiben hétvégén szeretnéd megkapni a csomagot kérjük, jelezd a megrendelés során a megjegyzés rovatban ezt.

A kiszállítást alapesetben 4 munkanapon belül vállaljuk ágynemű garnitúrák,flat lepedők és asztalterítők esetében. Gumis lepedő vásárlása esetén a szállítási határidő maximum 10 munkanapra változik.

Amennyiben a megrendelt áru raktáron van, abban az esetben 1-3 munkanapon belül postázzuk, így a termék várhatóan 2-4 munkanapon belül megérkezik hozzád.

Ha a megrendelt termék éppen nincsen raktáron, akkor annak legyártási folyamata néhány napot igénybe vehet, így a házhoz szállítás ideje is növekedhet. Amennyiben erre kell számítanod, akkor erről értesíteni fogunk telefonon, vagy az általad megadott e-mail címen.

A szállítás és utánvét díja Magyarország területén belül bruttó 1.000.- 29.900 Ft-nál magasabb vásárlás esetén, a szállítási díjat teljes mértékben átvállaljuk, a szállítási díj 29.900 Ft felett tehát 0 Ft.

Reklamáció

Jogos reklamáció esetén cégünk felveszi Veled a kapcsolatot egyeztetés végett. Az új szállítás költsége ebben az esetben természetesen cégünket terheli. Ha bármiféle kérdésed, észrevételed vagy problémád lenne cégünk működésével, a forgalmazott termékekkel kapcsolatban, kérjük, oszd meg velünk. Fordulj hozzánk bizalommal a honlapon a „Kapcsolat" menüpontban jelzett elérhetőségek bármelyikén.

Elállás joga, Vonatkozó jogszabályok

Elállás joga:

A vásárló a termék átvételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól.Ebben az esetben a www.margaretg.hu a vásárló által kifizetett termék vételárát (beleértve a szállítási díjat is) haladéktalanul, de legkésőbb az elállást és a termék visszaszolgáltatását követő 14 napon belül visszatéríti.

Az elállási időszak az 1.naptól számított 14.nap elteltével jár le. Ha Ön elállási jogát gyakorolni kívánja, az e szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről egyértelmű nyilatkozatban (postán, e-mailben küldött levél útján) értesítenie kell bennünket! Az elállási határidő betartása céljából elegendő, ha Ön ezen időtartam lejárta előtt elküldi az elállás jogának gyakorlására vonatkozó értesítést.

A vásárló az elállási jog gyakorlásának napjától számított 14 napon belül köteles visszaküldeni, vagy átadni a terméket a webshop üzemeltetőjének.

Az elállás joghatásai

Ha Ön eláll ettől a szerződéstől, az öntől beérkezett kifizetést haladéktalanul, de legkésőbb az Ön e szerződéstől való elállásra vonatkozó döntéséről szóló értesítésének kézhezvételétől számított 14 napon belül, illetve a termék visszaérkezése után visszatérítünk. A visszatérítés során ugyanazt a kifizetési módot alkalmazzuk, mint amelyet Ön az eredeti ügylet során alkalmazott, kivéve, ha Ön más kifizetési módhoz kifejezetten a beleegyezését adja, mindenesetre ezen visszatérítés következményeképpen Önt semmilyen díj nem terheli.

A vásárló köteles viselni a termék visszaszolgáltatásából eredő költségeket (visszaszállítás díja).

A www.margaretg.hu követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Vonatkozó jogszabályok

45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól

Vonatkozó jogszabályok:

http://njt.hu/cgi_bin/njt_doc.cgi?docid=167547.349711

1959. IV tv - Polgári törvénykönyv

1997. CLV tv - Fogyasztóvédelemről

2001. CVIII tv - Az elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokról és az elektronikus adatkezelésről

Szavatosság, jótállás

- A felhasználó a webshopot üzemeltető cég hibás teljesítése esetén a vállalkozással szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a Polgári Törvénykönyv szabályai szerint.

- Felhasználó  - a választása szerint - az alábbi igényekkel élhet : kérhet kijavítást vagy kicserélést, kivéve, ha az ezek közül a Felhasználó által választott igény teljesítése lehetetlen vagy a vállalkozás számára más igénye teljesítéséhez képest aránytalan többletköltséggel járna. Ha a kijavítást vagy a kicserélést nem kérte, úgy igényelheti az ellenszolgáltatás arányos leszállítását vagy a hibát a vállalkozás költségére Felhasználó is kijavíttathatja vagy kijavíthatja  vagy - végső esetben - a szerződéstől is elállhat.

- Felhasználó köteles a hibát annak felfedezése után haladéktalanul, de nem később, mint a hiba felfedezésétől számított kettő hónapon belül közölni.Ugyanakkor felhívjuk figyelmét, hogy a szerződés teljesítésétől számított két éves elévülési határidőn túl kellékszavatossági jogait már nem érvényesítheti.

- A teljesítéstől számított hat hónapon belül a kellékszavatossági igénye érvényesítésének a hiba közlésén túl nincs egyéb feltétele, ha a Felhasználó igazolja, hogy a terméket a webshopot üzemeltető vállalkozás nyújtotta. A teljesítéstől számított hat hónap eltelte után azonban már a Felhasználó köteles bizonyítani, hogy az általa felismert hiba már a teljesítés időpontjában is megvolt.

- Termék hibája esetén Felhasználó kellék vagy termék szavatossági igényt érvényesíthet.

- Termékszavatosság esetén : kizárólag a hibás termék kijavítását vagy cseréjét kérheti. A termék akkor hibás, ha nem felel meg a forgalomba hozatalakor hatályos minőségi követelményeknek.

- Termékszavatossági igényét a Felhasználó a termék gyártó általi forgalomba hozatalától számított két éven belül érvényesítheti.E határidő elteltével e jogosultságát elveszti.

- Hibás teljesítés esetén az egyes tartós fogyasztási cikkekre vonatkozó kötelező jótállásról szóló törvény alapján a webshopot üzemeltető vállalkozás jótállásra köteles.

- A jótállás időtartama egy év. A jótállási határidő a fogyasztási cikk fogyasztó részére történő átadás napjával kezdődik.

- A vállalkozás jótállási kötelezettsége alól csak abban az esetben mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba oka a teljesítés után keletkezett. Felhívjuk figyelmét, hogy ugyanazon hiba miatt kellékszavatossági és jótállási igényt, illetve termékszavatossági és jótállási igényt egyszerre, egymással párhuzamosan nem érvényesíthet, egyébként viszont Felhasználót a jótállásból fakadó jogok a termék-és kellékszavatosság jogosultságoktól függetlenül megilletik.

- Szolgáltató nem tartozik jótállással illetve szavatossággal a természetes elhasználódásból származó, továbbá olyan károkért, amelyek a hibás vagy gondatlan kezelésből, túlzott igénybevételtől és egyéb a termék nem rendeltetésszerű használatából keletkeztek.

- Fogyasztó és vállalkozás közötti szerződésben a felek megállapodása a rendelet rendelkezéseitől a fogyasztó hátrányára nem térhet el.

- A szavatossági kötelezettség teljesítésével kapcsolatos költségek a Szolgáltatót terhelik.

- Szolgáltató köteles jegyzőkönyvet felvenni a nála bejelentett szavatossági vagy jótállási igényekről és azt három évig megőrizni a kiállítástól számítva. Törekednie kell arra, hogy a javítást vagy cserét legfeljebb 15 napon belül elvégezze.

Adatvédelem

A weboldalon történő regisztráció során megadott adatszolgáltatás önkéntes. A webáruház használata során az Üzemeltető részére rendelkezésére bocsátott személyes adatokat bizalmasan kezeli, és nem adja ki további fél számára, kivéve abban az esetben amennyiben az az Üzemeltető alvállalkozója. (Pl: Futárszolgálat, a megrendelés kézbesítéséhez). A webáruház böngészése folyamán technikai információk kerülnek rögzítése statisztikai célokból. (IP cím, látogatás időtartama, stb). Ezen adatokat az Üzemeltető kizárólag jogilag hitelesen indokolt, és alátámasztott esetben adja át a hatóságok részére. A szolgáltatás igénybevételéhez cookie-k engedélyezése szükséges. Amennyiben nem szeretné engedélyezi a cookie-k használatát, letilthatja a böngészője beállításaiban. Cookie-k tiltása esetén a szolgáltatás bizonyos elemei csak részben, vagy egyáltalán nem használhatóak. A cookie egy olyan fájl, amelyet a szerver küld a felhasználó böngészőjének, és amelyet a felhasználó számítógépe tárol. A cookie-ban személyes adat nem kerül tárolásra. A megrendelés folyamán rögzített adatokat az Üzemeltető megrendelés teljesítéséhez használja fel.

Az egyes informatikai rendszerek által, a webáruház oldalain leadott megrendelésből készült számla adatai a rendelés leadása folyamán megadott adatokkal rögzítésre, és tárolásra kerülnek a hatályos számviteli törvényben meghatározott időszakra. A webáruház böngészése folyamán biztosított hírlevél feliratkozás során megadott adatokat az Üzemeltető bizalmasan kezeli, leiratkozás lehetősége minden kiküldött hírlevél alján biztosított, továbbá kérhető a megadott elérhetőségek valamelyikén. Adatai törlését, módosítását bármikor kérheti írásban az info@margaretg.hu e-mail címen. A jelen általános szerződési feltételekben nem szabályozott kérdésekben a polgári törvénykönyv, a távollevők között kötött szerződésekről szóló 17/1999 (II.5.) kormányrendelet, és az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. tv. rendelkezései az irányadók. A webáruház oldalainak böngészésével, továbbá megrendelésének rögzítésével elfogadja az Üzemeltető általános szerződési feltételeit, továbbá adatkezelési elveit.

A személyes adatokra vonatkozóan a 2011.évi CXII. törvény az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról előírásait betartva járunk el. A Felhasználó elfogadja továbbá, hogy az Üzemeltető a szolgáltatással kapcsolatos információkat, híreket e-mail üzenetben közölje a Felhasználóval. A személyes adatokat felhasználási céljuk megszűnése esetén, vagy a Felhasználó kérelmére az Üzemeltető törli az adatbázisból.

Az adatkezelő

A "Margaret G" Kft.

Személyes adat

A személyes adat az érintettre vonatkozó bármely információ, amely alapján az érintett természetes személy akár közvetlen vagy közvetett módon azonosítható. Ez magában foglalja a nevet, számot, címet, helymeghatározó adatot, online azonosítót, telefonszámot.

Azon információ, amely alapján a természetes személy nem azonosítható sem közvetlenül sem közvetve – mint például statisztikai adatok – nem tekinthető személyes adatnak.

Érintett

Az az azonosított vagy azonosítható természetes személy, aki a honlapra látogat, vagy ott regisztrál.

Vonatkozó, hatályos joganyag

A "Margaret G" Kft. az adatkezelést a vonatkozó, mindenkor hatályos jogszabályoknak megfelelően végezi, így különösen figyelemmel az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679. számú, a természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról szóló rendelete (GDPR), a Társaságunk tevékenységét szabályozó, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény speciális rendelkezéseire.

Érintettek jogai

A "Margaret G" Kft. a természetes személyek személyes adataik kezelésével összefüggő védelméhez kapcsolódó elvek és szabályok figyelembevétele mellett tiszteletben tartja a természetes személyek alapvető jogait és szabadságait, továbbá védelemben részesíti az ilyen adatok kezelésével összefüggésben fennálló jogait és szabadságait.

A GDPR hatálya alatt az érintetteket az alábbi jogok illetik meg, amennyiben a jogszabályi követelmények teljesülnek:

- Hozzáférési jog (tájékoztatáshoz való jog – GDPR 15. cikk)

- Helyesbítéshez való jog (GDPR 16. cikk)

- Törléshez, elfeledtetéshez való jog (GDPR 17. cikk)

- Az adatkezelés korlátozásához való jog (GDPR 18. cikk)

- Adathordozhatósághoz való jog (GDPR 20. cikk)

- Tiltakozáshoz való jog (GDPR 21. cikk)

A hozzájárulás visszavonásához való jog

Az érintett jogosult arra, hogy hozzájárulását bármikor visszavonja. A hozzájárulás visszavonása nem érinti a hozzájáruláson alapuló, a visszavonás előtti adatkezelés jogszerűségét.

Érintetti jogok gyakorlása

Amennyiben az érintettek gyakorolni kívánják jogaikat, vagy kifejezett hozzájárulásukat szeretnék visszavonni, kérem, vegyék fel a kapcsolatot a "Margaret G" Kft. alább olvasható email címei valamelyikén.

info@margaretg.hu

margaretg@t-online.hu

Panasz benyújtása

Amennyiben sérelmesnek véli a "Margaret G" Kft. adatkezelését, panasszal élhet.

Hírlevél küldése

A"Margaret G" Kft. , ügyfelei közül azoknak, akik ebbe előzetesen beleegyeztek, hírlevelet küldhet a megadott email címre a hozzájárulás visszavonásáig. A hírlevéllel kapcsolatos adatbázis az ügyfél nevét, az email címet és a hozzájárulás megadásának és az esetleges visszavonásának időpontját tartalmazza. Az ügyfél bármikor visszavonhatja a hozzájárulását a hírlevélben elhelyezett linkre kattintással, az info@margaretg.hu email címre írott levéllel. A hírlevéllel kapcsolatos adatbázist a "Margaret G" Kft. kizárólag a hírlevelek küldéséhez használja fel.

Felelősség kizárása

A honlap tartalma bármikor bővülhet, kiegészülhet és frissülhet. Bár az Üzemeltető mindent megtesz a pontos és aktuális információk közlése érdekében, nem vállal felelősséget a honlap tartalmának pontosságáért és aktualitásáért, nem tartozik felelősséggel a hibákért, hiányosságokért és a közölt információk esetleges elavultságáért, továbbá nem garantálja, hogy a weboldalhoz való hozzáférés folyamatos, zavartalan és hibamentes lesz. Üzemeltető továbbá kifejezetten kizárja a felelősséget a számítógéppel és egyéb eszközökkel kapcsolatban felmerülő, a hozzáférés, a honlap használata vagy letöltés során bekövetkezett káreseményekért. Ide vonatkoznak az Üzemeltetőn kívül álló okokkal összefüggésben keletkezett hibák és ezek következményei is.

Az Üzemeltető továbbá semmiféle, Felhasználó számára a szolgáltatás igénybevételéből eredő anyagi vagy erkölcsi kárért nem vonható felelősségre.

A webshopban feltüntetett termékképek pontosságáért, aktualitásáért felelősséget nem vállalunk.

Ügyfélszolgálat

Amennyiben a weboldal használata során problémád vagy kérdésed merül fel, a „Kapcsolat” hivatkozásra kattintva, az ott megadott elérhetőségeken és módon veheted fel a kapcsolatot a weboldal Üzemeltetőivel.